Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ


ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Εδώ και 1-2 μέρες κυκλοφορει ένα βιντεο στο διαδίκτυο στο οποίο ο Τ/Κ Τουργκούτ Γεναγραλί  μέλος της ΤΜΤ εξιστορει τα κατορθωματα του μεταξύ των οποίων ήταν και η δολοφονια Ε/Κ αιχμαλωτων. Αυτός δεν ήταν φυσικά ο μοναδικος Τ/Κ που προεβει σε ακροτητες και δολοφονιες εναντίων αοπλων Ε/Κ .
Δυστυχώς παρόμοια συμπεριφορά έδειξαν και κάποιοι Ε/Κ προς αθωους και αοπλους Τ/Κ. Και λόγω αυτής της συμπεριφοράς ορισμένων ανεγκεφαλων δολοφονών , έχουμε τους Τ/Κ να αισθάνονται ανασφαλειες και φόβο και να ζητούν εγγυησεις της Τουρκίας. Και να διαλαλουν ότι «οι Ε/Κ είναι δολοφονοι και μια μέρα θα μας σφαξουν όλους».
Ε, δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως … Αρνουμαι να κατηγορουν ολοκληρη τη κοινότητα μου για δολοφόνους. Αρνουμαι να δεκτω ότι το φταιξιμο μιας δρακας φανατικών θα το επωμιστουμε όλοι οι Ε/Κ . Δεν δεχομαι να μου λένε, άνθρωποι προοδευτικοι , υπέρ της επανένωσης ότι στο πίσω μέρος του μυαλου μας έχουμε σκοπό να ξεφορτωθουμε όλους τους Τ/Κ.

Επειδή υπάρχουν κάποιοι Τ/Κ δολοφονοι σημαίνει ότι όλη η Τ/Κ κοινότητα είναι κακοι? Μήπως πρέπει να ξεπεσουμε στο σημείο να λέμε «καλός Τούρκος , νεκρος Τουρκος» επειδή μια δρακα φανατικών έκαμαν εγκλήματα? Όχι βέβαια! Όπως βρέθηκαν κάποιοι και σκοτωσαν , άλλοι τοσοι βοήθησαν Ε/Κ και τους γλυτωσαν από βεβαιο θανατο. Ούτε ολοκληρη η Τ/Κ κοινότητα φέρει την ευθύνη για τις δολοφονιες που έκαμαν κάποιοι.

Αρνουμαι να στιγματιζεται ολόκληρος ο λαός για τα φρικαλεα εγκλήματα που έκαμε μια δρακα δολοφονών. Η κοινωνία μας , και οι Ε/Κ και οι Τ/Κ πρέπει να στιγματισει τους δολοφόνους και να τους αποκαλυψει. Πρέπει αυτοί που ξέρουν να βγουν μπροστά και να πουν όσα είδαν και άκουσαν . Εφ’όσον μπορεί να είναι δύσκολο να δικαστουν και να τιμωρηθουν από τη δικαιοσύνη , πρέπει να στιγματιστουν και να διαπομπευθουν από όλους . Και Τ/Κ και Ε/Κ. Να μην μπορούν να κυκλοφορησουν στον δρόμο χωρίς να δακτυλοδειχνονται. Να κλειστουν μόνοι τους στα σπίτια τους και να μην μπορούν να βγουν ώσπου να πεθάνουν. Όχι να βγαίνουν στις τηλεορασεις και να κομπαζουν για τα «κατορθωματα» που έκαμαν τότε.
Εμείς όλοι οι υπόλοιποι Ε/Κ και Τ/Κ δεν έχουμε κανένα στιγμα και καμιά ευθύνη για όσα έκαναν αυτοί τότε. Και δεν δεχομαστε, αρνουμαστε, να δακτυλοδειχνομαστε όλοι συλλογικα.
Η ευθύνη είναι στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου